dimecres, 18 de maig del 2011

Indigneu-vos!

He seleccionat algunes de les reflexions que ens ofereix Stéphane Hessel al seu llibre Indigneu-vos!, per recomenar-vos que, si teniu oportunitat, el llegiu. També l'he afegit a la prestatgeria de llibres d'aquest bloc.
El pròleg, de José Luis Sampedro, tampoc no té pèrdua, és fantàstic!
Perquè gaudiu de la lectura us deixo una versió magnífica de l'Imagine de Lennon per anar escoltant mentre llegiu.

"Tots plegats hem de vetllar perquè la nostra societat continuï sent una societat de la qual ens sentim orgullosos: no aquesta societat dels sense papers, de les expulsions, de les sospites contra els immigrants; no aquesta societat en què es replantegen les jubilacions, el dret a la Seguretat Social; no aquesta societat en què els mitjans de comunicació estan en mans de gent poderosa..."

"...com pot ser que avui faltin diners...si la producció de riquesa ha augmentat,... El poder dels diners mai no ha estat tan gran, insolent , egoista amb tots,... Els bancs...sobretot preocupats pels seus dividends i pels elevats salaris dels seus directius. La distància entre els més pobres i els més rics no havia estat mai tan important..."

"La responsabilitat d'un home que no es pot refiar ni d'un poder ni d'un déu. Al contrari s'ha de comprometre en nom de la seva responsabilitat d'ésser humà."

"La pitjor de les actituds és la indiferència."

"...mireu al vostre voltant, hi trobareu els fets que justifiquen la vostra indignació..."

"Per desgràcia, la història dóna ben pocs exemples de pobles que extreuen lliçons de la seva pròpia història."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada